(+420) 222 242 342
Menu

Novinky

5 tipů na bezpečnou práci v kanceláři i během pandemie

26. 07. 2021
Soutěž Kanceláře roku: Za třicet let kancelářský design v privátní sféře ušel neuvěřitelnou cestu. Ve státní sféře je podinvestováno.

Nehledě na aktuální vývoj koronavirové pandemie, drtivá většina firem se vrací do kanceláří, i kdyby to bylo jen na pár dní v týdnu. Jak tedy v nové realitě zajistit, aby návrat do kanceláře byl bezpečný? Projděte si našich 5 tipů na bezpečnou práci v kanceláři i během pandemie:

  • Hybridní model & zásah architekta – pro správné fungování firmy je nutné zajistit bezpečné prostory pro zaměstnance, aby se mohli v práci osobně stýkat i mimo čistě byznysové schůzky. Důvod je nasnadě – jen díky nepracovní socializaci můžete budovat firemní kulturu a naplňovat firemní hodnoty, které zaručují růst a úspěch. Tomu pomůže i architekt s rozdělením pracoviště na menší bloky, či vytvořením více menších zasedaček.
  • Roušky na pracovišti – ať již platí jakákoliv vládní nařízení, většina firem povoluje naočkovaným lidem sedět na svém pracovním místě bez roušek a roušky nosit jen ve společných prostorách či během schůzek s lidmi mimo firmu.
  • Očkování – velmi důležitá je komunikace se zaměstnanci ohledně očkování. Zaměstnavatel by měl být v pozici tvůrce osvěty směrem k zaměstnancům a mít nastavená pravidla pro případné zhoršení pandemie (pravidla pro očkované a neočkované) a hlavně pozitivně motivovat očkované.
  • Interní akce a testování – pro bezpečné a zdravotně nezávadné pracoviště je vhodné se alespoň jednou týdně testovat nehledě na kompenzace ze strany státu. S kvalitním PCR testem je pak možné udělat bezpečně nejen interní teambuilding, ale i firemní akci pro klienty.
  • Sledovat globální vývoj rizik (např. WHO, CDC) – začíná se světem šířit nakažlivější mutace? Nečekat na vládní nařízení a být připraven v případě zhoršující se situace opět vrátit roušky na pracoviště a častější testování.
Archiv novinek
Warehouse distribution centre

Český trh průmyslových nemovitostí může díky automotive opět růst

29. 04. 2024

Soutěž Kanceláře roku: Prodlužujeme registrace do 30. dubna 2024

15. 04. 2024
Veselé Velikonoce 2024

Veselé Velikonoce 2024

28. 03. 2024
Radek Procházka
Managing Partner
#

Domluvit schůzku

Stavte se u nás na kávu nebo nám zanechejte Vaše číslo
a my se rádi ozveme ve Vámi preferovaný čas.

    Kontaktujte mě
    ×
    Kontaktní formulář