(+420) 222 242 342
Menu

Novinky

Proč je výhodnější spolupracovat s poradci v oblasti komerčních realit?

09. 10. 2020
Renegociace

Během naší každodenní klientské praxe se setkáváme nejen s celou řadou názorů na problematiku komerčních realit, ale i s oblastmi, které není radno podcenit ve vyjednávání. V ten moment je dobré mít po ruce odborníka, který Vám pomůže se zorientovat ve složité problematice, které se většina firem v rámci svého života navíc věnuje jen jednou za pět let.

Co si tedy slibovat od spolupráce s poradci v oblasti komerčních realit?

Efektivní role poradce v komerčních realitách se promítá do těchto oblastí:

  • Nezávislost – stojíme si za tím, že nelze poskytovat 100% službu klientovi, pokud poradenská firma zastupuje obě smluvní strany (jak nájemce, tak vlastníky budov). Proto si ceníme naší nezávislosti, kdy zastupujeme výhradně nájemce komerčních prostor.
  • Analýza nabídek – cenu za nájem komerčních realit ovlivňuje celá řada faktorů. Více se o nich dozvíte například v našich „10 tajných pravidlech pro firmy“. Ve zkratce jde o to, že cena za m2 by neměla být jedinou proměnnou, kterou sledujete. Důležité jsou i různé pobídky či přidružené platby za služby.
  • Úspory – v době konjunktury šetříme klientům primárně investiční náklady, kdy firmy expandují a hledají a zařizují nové kanceláře. V době krize pro změnu šetříme provozní náklady, kde to lze, tak redukujeme pronajatou plochu či hledáme nájemcům podnájemníky.
  • Kvalita nájemních smluv – právní analýza podepisované smlouvy je samozřejmou součástí služeb kvalitního poradenství.
  • Péče o klienta v průběhu nájemního závazku – kdykoliv se vyskytne nějaký problém, je dobré mít na své straně odborníka, který Vám poradí optimální řešení. O úspoře času ani nemluvě.
  • One-stop řešení – kvalitní poradenské firmy se poznají také v tom, že mají inhouse tým architektů a týmy projektantů a cost managerů. Jen ti ohlídají předání hotové výstavby včas, v požadované kvalitě a uspoří co nejvíce finančních prostředků.

Je dobré počítat s tím, že v kvalitě služeb a nasazení při hájení zájmu nájemců vůči vlastníkům nemovitostí jsou na tuzemském trhu veliké rozdíly.

Archiv novinek
Warehouse distribution centre

Český trh průmyslových nemovitostí může díky automotive opět růst

29. 04. 2024

Soutěž Kanceláře roku: Prodlužujeme registrace do 30. dubna 2024

15. 04. 2024
Veselé Velikonoce 2024

Veselé Velikonoce 2024

28. 03. 2024
Radek Procházka
Managing Partner
#

Domluvit schůzku

Stavte se u nás na kávu nebo nám zanechejte Vaše číslo
a my se rádi ozveme ve Vámi preferovaný čas.

    Kontaktujte mě
    ×
    Kontaktní formulář